Table of Contents Table of Contents
Previous Page  15 / 36 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 15 / 36 Next Page
Page Background

Dag 10.

22.07.03.

St. Chely - St.

Come d’Olt

16 km.

Vanlig rutine.

Frokost og så tur

til bakeren, før

avgang kl.0810.

Det går bratt

oppover

et

stykke før det

flater ut. Gikk

gjennom en flott

bøkeskog, hvor det var deilig å gå.

Lett løype. Kanskje er det meste av

høydemassivet gjort? Er på ca. 500

m.o.h.. Stort sett lett løype med

stier, grusveier og litt asfalt. Går

fortsatt i sandaler. Lunch 1130.

Brød, sardiner og vann. Det går

mye vann. Bitte lite grann skyer og

veldig lett bris. Hadde egentlig

tenkt å gå noe lengre i dag, men

ombestemte meg. De 16 km. til

St.Come d’Olt var drøye, og var-

men steg.

Dag 11. 23.07.03.

Come d’Olt - Estaing. 17 km.

Spiste frokost og kjøpte brød.

Avgang kl. 0750. Stigning i dag

også, før det bar kraftig utfor mot

Espalion. Stoppet der kl.0950. 6

km. tilbakelagt. Tok en formid-

dagspils. Terrenget hittil har gått

mye i skog, slik at det har vært litt

skygge. Fra Espalion stiger det

igjen. Bakkene opp er lange, men

gode stier. Stoppet i skyggen av en

hekk for å konferere med kartet.

Det kom en mann som snakket

engelsk. Måtte bare komme inn i

haven, der det var mer skygge. Var

det noe han kunne hjelpe med?

Han fortalte at de ikke hadde hatt

regn på 8 uker. Hyggelig kar. I

Estaing var det “Gite d’etape com-

munal”. Etter først å ha funnet det,

gikk turen tilbake til en restaurant

for å få nøkkel. Gite’et var spesielt.

Det lå i et kapell i annen etasje. Det

var delt opp i båser med lette

skillevegger. 2 senger i hver bås.

Ganske ålreit.

Fin liten by med fin gammel

kirke og slott

15

BLADET FOLKESPORT 4 - 2003