Dag 10.
22.07.03.
St. Chely - St.
Come d’Olt
16 km.
Vanlig rutine.
Frokost og så tur
til bakeren, før
avgang kl.0810.
Det går bratt
oppover
et
stykke før det
flater ut. Gikk
gjennom en flott
bøkeskog, hvor det var deilig å gå.
Lett løype. Kanskje er det meste av
høydemassivet gjort? Er på ca. 500
m.o.h.. Stort sett lett løype med
stier, grusveier og litt asfalt. Går
fortsatt i sandaler. Lunch 1130.
Brød, sardiner og vann. Det går
mye vann. Bitte lite grann skyer og
veldig lett bris. Hadde egentlig
tenkt å gå noe lengre i dag, men
ombestemte meg. De 16 km. til
St.Come d’Olt var drøye, og var-
men steg.
Dag 11. 23.07.03.
Come d’Olt - Estaing. 17 km.
Spiste frokost og kjøpte brød.
Avgang kl. 0750. Stigning i dag
også, før det bar kraftig utfor mot
Espalion. Stoppet der kl.0950. 6
km. tilbakelagt. Tok en formid-
dagspils. Terrenget hittil har gått
mye i skog, slik at det har vært litt
skygge. Fra Espalion stiger det
igjen. Bakkene opp er lange, men
gode stier. Stoppet i skyggen av en
hekk for å konferere med kartet.
Det kom en mann som snakket
engelsk. Måtte bare komme inn i
haven, der det var mer skygge. Var
det noe han kunne hjelpe med?
Han fortalte at de ikke hadde hatt
regn på 8 uker. Hyggelig kar. I
Estaing var det “Gite d’etape com-
munal”. Etter først å ha funnet det,
gikk turen tilbake til en restaurant
for å få nøkkel. Gite’et var spesielt.
Det lå i et kapell i annen etasje. Det
var delt opp i båser med lette
skillevegger. 2 senger i hver bås.
Ganske ålreit.
Fin liten by med fin gammel
kirke og slott
15
BLADET FOLKESPORT 4 - 2003