Table of Contents Table of Contents
Previous Page  13 / 36 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 13 / 36 Next Page
Page Background

Dag 4. 16.07.03

Saint Privat dÀllier - Saugues.

20 km.

Frokost på hotellet kl. 0700.

Pakket sekken ( ca. 10 kg)og fylte

vannflaska. Så ut for å kjøpe fersk

brød (pariserloff) og kl. 0800 bar

det avsted. Stigning med en gang,

men heldigvis ikke så lang i første

omgang, men det bar stadig litt

oppover, før det kom en kraftig

nedstigning til Monistrol d’ Allier.

Ankomst kl.1030. Hadde tenkt å

ta en pause her, men hotellet var

stengt. Her begynte stigningene.

Det var skikkelige stigninger. Steg

fra ca. 600 til 1100 meter på noen

få kilometer. Kl. 1100 var det lunch

i veikanten. Vanlig lunch. Ost,

brød, frukt og vann. Løypa var

tøff. Midtveis i stigningen lå det en

kirke (kapell) som var hogd inn i

fjellet. Bare fasaden var synlig. Den

var dessverre stengt. Bra vær, noen

få skyer og ikke fullt så varmt som

i går. Hadde faktisk 3 korte mat-

pauser og utallige drikkepauser,

oftere og oftere etter hvert som var-

men steg. I dag var det lettere å få

tak i vann og mat. Ankom Saugues

kl. 1500 og fikk rom privat (Le

Chalet). En fantastisk bygning hvor

det så ut som “man tager hva man

haver” da de hadde laget rommene.

De var hjemmesnekret. Delte rom

med en franskmann, som faktisk

snakket bra engelsk. Handlet inn

mat til neste dag. Spiste middag på

restaurant.

Dag 5. 17.07.03

Saugues - Chanaleiles. 14 km.

Dag 6 18.07.03

Chanaleiles - Saint Alban sur

Limagnole. 24,5 km.

Frokost 0730. Vanlig fransk

frokost. Start kl. 0750. Kjølig mor-

gen. Det var faktisk ikke mer enn +

6 grader. Gikk ca. 3 km. før løypa

påtreffes. Tror ikke det har vært

noen omvei.. Lett løype, mye asfalt

og grusveier. Det går ikke lenge før

det er skikkelig varmt. Lunch kl.

1115, i veikanten som vanlig.

Besøkte kapell La Roche. Like etter

kapellet gikk det galt. Fulgte asfal-

ten i stedet for å ta av i terrenget,

men etter 1 km. kom jeg igjen inn

på løypa. Det var nok ingen

omvei.. Varmen steg, ca + 30 grad-

er. Ankom St. Alban sur Limagnole

kl. 1300.

Tok inn på hotell/gite. Var på

messe i kirken. Spiste middag på

rommet. Ost, brød, frukt og vin.

Lilletåa ser ut som ei rå kjøttkake.

Den blir ikke bedre. Hva gjør jeg

nå?

Dag 7. 19.07.03

St. Alban sur Limagnole - Aumont

Aubrac. 15 km.

Frokost 0730. Vanlig “le petit deje-

uner”. Lilletåa var ikke god. Jeg

13

BLADET FOLKESPORT 4 - 2003