Dag 4. 16.07.03
Saint Privat dÀllier - Saugues.
20 km.
Frokost på hotellet kl. 0700.
Pakket sekken ( ca. 10 kg)og fylte
vannflaska. Så ut for å kjøpe fersk
brød (pariserloff) og kl. 0800 bar
det avsted. Stigning med en gang,
men heldigvis ikke så lang i første
omgang, men det bar stadig litt
oppover, før det kom en kraftig
nedstigning til Monistrol d’ Allier.
Ankomst kl.1030. Hadde tenkt å
ta en pause her, men hotellet var
stengt. Her begynte stigningene.
Det var skikkelige stigninger. Steg
fra ca. 600 til 1100 meter på noen
få kilometer. Kl. 1100 var det lunch
i veikanten. Vanlig lunch. Ost,
brød, frukt og vann. Løypa var
tøff. Midtveis i stigningen lå det en
kirke (kapell) som var hogd inn i
fjellet. Bare fasaden var synlig. Den
var dessverre stengt. Bra vær, noen
få skyer og ikke fullt så varmt som
i går. Hadde faktisk 3 korte mat-
pauser og utallige drikkepauser,
oftere og oftere etter hvert som var-
men steg. I dag var det lettere å få
tak i vann og mat. Ankom Saugues
kl. 1500 og fikk rom privat (Le
Chalet). En fantastisk bygning hvor
det så ut som “man tager hva man
haver” da de hadde laget rommene.
De var hjemmesnekret. Delte rom
med en franskmann, som faktisk
snakket bra engelsk. Handlet inn
mat til neste dag. Spiste middag på
restaurant.
Dag 5. 17.07.03
Saugues - Chanaleiles. 14 km.
Dag 6 18.07.03
Chanaleiles - Saint Alban sur
Limagnole. 24,5 km.
Frokost 0730. Vanlig fransk
frokost. Start kl. 0750. Kjølig mor-
gen. Det var faktisk ikke mer enn +
6 grader. Gikk ca. 3 km. før løypa
påtreffes. Tror ikke det har vært
noen omvei.. Lett løype, mye asfalt
og grusveier. Det går ikke lenge før
det er skikkelig varmt. Lunch kl.
1115, i veikanten som vanlig.
Besøkte kapell La Roche. Like etter
kapellet gikk det galt. Fulgte asfal-
ten i stedet for å ta av i terrenget,
men etter 1 km. kom jeg igjen inn
på løypa. Det var nok ingen
omvei.. Varmen steg, ca + 30 grad-
er. Ankom St. Alban sur Limagnole
kl. 1300.
Tok inn på hotell/gite. Var på
messe i kirken. Spiste middag på
rommet. Ost, brød, frukt og vin.
Lilletåa ser ut som ei rå kjøttkake.
Den blir ikke bedre. Hva gjør jeg
nå?
Dag 7. 19.07.03
St. Alban sur Limagnole - Aumont
Aubrac. 15 km.
Frokost 0730. Vanlig “le petit deje-
uner”. Lilletåa var ikke god. Jeg
13
BLADET FOLKESPORT 4 - 2003