et fotografi som inspirasjon.
Hun syns det er spennende å
holde på med dette. I tillegg
jobber hun en del med annet
håndarbeider og hun har
laget gyllenlær til stolene i
kirka. Det er Astrid som
koker all safta til rasteplas-
sene og hun hjelper mye til
på kjøkkenet når det er mar-
sjer. Helsesportlaget har også
seniordans på Samfunns-
huset om vinteren. Jeg vet
flere andre i marsjmiljøet
som sikkert hadde blitt med
der. I tillegg har laget selv-
sagt regelmessig serieturer
hele året. Jeg finner ikke ord
som dekker godt nok for et
så meningsfylt flott miljø.
Vi reiste hjem med mange
hyggelige minner etter ei stor
turmarsjhelg i Malangen. Vi
kommer gjerne igjen.
15
BLADET FOLKESPORT 3 - 2005
Rasteplasskake!
Denne kaka er servert på rasteplass i Flosta:
5 dl H-melk, 4 ss smør, 1 pk gjær, 1 dl sukker, 3 ts kardemomme, 12 dl hvetemel. Gjæren
røres ut i litt melk. Bland det tørre, smelt smøret og ha i resten av melka. Den skal varmes,
være fingervarm. Rør deigen sammen med en sleiv. Den skal IKKE eltes seig. La deigen heve
til dobbel størrelse. Ta deigen på baker-bordet og rull den til en pølse (ca 80 cm lang) som
kjevles ut til ca 20 cm bred og _ cm tykk. Smelt ca 3 ss smør og smør det på leiven, strø på
godt med kanel og sukker og ha deretter på rosiner. Rosinene kan godt byttes ut med hakka
mandler eller nøtter. Rull leiven i sammen og legg den i en ring med skjøten ned på smurt
eller papirkledd stekebrett. Klipp så rullen på skrå ca 1 cm tykke skiver og brett skivene vek-
selvis inn og ut. Sett deigen til etterheving, pensle med eggeplomme utrørt i litt vann. Stek
den 15 min på 225
o
. Ta litt av eggehviten og bland med melis, smør på kransen. Lykke til!