Table of Contents Table of Contents
Previous Page  15 / 36 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 15 / 36 Next Page
Page Background

et fotografi som inspirasjon.

Hun syns det er spennende å

holde på med dette. I tillegg

jobber hun en del med annet

håndarbeider og hun har

laget gyllenlær til stolene i

kirka. Det er Astrid som

koker all safta til rasteplas-

sene og hun hjelper mye til

på kjøkkenet når det er mar-

sjer. Helsesportlaget har også

seniordans på Samfunns-

huset om vinteren. Jeg vet

flere andre i marsjmiljøet

som sikkert hadde blitt med

der. I tillegg har laget selv-

sagt regelmessig serieturer

hele året. Jeg finner ikke ord

som dekker godt nok for et

så meningsfylt flott miljø.

Vi reiste hjem med mange

hyggelige minner etter ei stor

turmarsjhelg i Malangen. Vi

kommer gjerne igjen.

15

BLADET FOLKESPORT 3 - 2005

Rasteplasskake!

Denne kaka er servert på rasteplass i Flosta:

5 dl H-melk, 4 ss smør, 1 pk gjær, 1 dl sukker, 3 ts kardemomme, 12 dl hvetemel. Gjæren

røres ut i litt melk. Bland det tørre, smelt smøret og ha i resten av melka. Den skal varmes,

være fingervarm. Rør deigen sammen med en sleiv. Den skal IKKE eltes seig. La deigen heve

til dobbel størrelse. Ta deigen på baker-bordet og rull den til en pølse (ca 80 cm lang) som

kjevles ut til ca 20 cm bred og _ cm tykk. Smelt ca 3 ss smør og smør det på leiven, strø på

godt med kanel og sukker og ha deretter på rosiner. Rosinene kan godt byttes ut med hakka

mandler eller nøtter. Rull leiven i sammen og legg den i en ring med skjøten ned på smurt

eller papirkledd stekebrett. Klipp så rullen på skrå ca 1 cm tykke skiver og brett skivene vek-

selvis inn og ut. Sett deigen til etterheving, pensle med eggeplomme utrørt i litt vann. Stek

den 15 min på 225

o

. Ta litt av eggehviten og bland med melis, smør på kransen. Lykke til!