Table of Contents Table of Contents
Previous Page  4 / 28 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 4 / 28 Next Page
Page Background

Krydder i

løypene!

Etter noen serieturer en vinter

la vi ut et spørre-

skjema til delta-

kerne. Det var ganske

mange som svarte på

dette og resultatet var

svært tydelig. Det er

løypene og kvaliteten

på disse som er det vik-

tige for deltakerne. Vi

kan gjerne stille med en

flott kafé og hyggelige

folk, naturstispørsmål

og informasjon om ste-

dene vi går forbi. Alt dette er flott,

men det er løypa som er det viktigste.

Vi som har gått mange turer vet jo at

dette er riktig. Ei kronglete eller ei

kjedelig løype kan ødelegge hele

dagen. Så får det heller være at ikke

alle er helt enig med meg i hva ei

”passe” krevende løype er.

Jeg tror vi må kunne tåle at det er

en god del variasjon i både lengder og

vanskegrad. Blir det for vanskelig å gå

i motbakkene får jeg heller ta det litt

med ro. Litt av poenget med turmarsj

er jo å komme rundt og oppleve

mange forskjellige slags miljøer og

ulike løypetyper. Jeg opplever det som

hele essensen i den hobbyen jeg har.

Du kan godt si at det er dette som

gjør at det blir krydder i miljøet.

Dermed må jo noen løyper bli svært

flate som i Danmark, men vi lar jo ikke

være å reise dit for det.

Andre plasser er det

etter min smak litt for

tunge og bratte løyper.

For meg er denne varia-

sjonen helt topp.

Jeg tør nesten ikke

tenke på hvor kjedelig

det hadde blitt hvis alle

løypene bare var slik

som jeg helst vil ha

dem. Da ville jeg jo aldri

fått noen overraskelser og heller aldri

noe å irritere meg over. Nei, jeg står

for det at det er sunt med krydder

både i god mat og i et godt turmarsj-

miljø. Selvfølgelig ser jeg at vi må ha

løyper som er slik at vi ikke skremmer

bort nybegynnere. Likevel må det ikke

bli slik at det bare er løyper for disse

og ikke noen for oss som har holdt på

ei stund. Det beste er variasjon fra

sted til sted. Så får vi heller beholde

PV’er og serieturer slik at nybegynnere

kan få smaken på vårt miljø!

Svein Ingebrigtsen

4

BLADET FOLKESPORT 1- 2004

Redaktørens

HJØRNE