Tekst og foto: Jan Gundersen
Turen i år gikk i et mye lettere ter-
reng enn i 2003. Det var et frodige-
re landskap, med bølgende åkre og
skogsterreng. Det var forholdsvis
flatt. Ikke de store bratte oppstig-
ningene som i fjor. Været var stort
sett stabilt, med noen skyer og en
behagelig temperatur, noe som er
en fordel når en går med 8-10kg på
ryggen. En må bære sin egen baga-
sje, så det gjelder å pakke sekken
med omhu. Ingen unødvendige
ting, bare fordi det er kjekt å ha.
Maten en skal spise underveis om
dagen, samt drikke må fraktes med,
så det må taes med i betraktning
når sekken pakkes. I år var det
stort sett private ”Gite de E`tape”,
hvor det var mulig å få middag om
kvelden og frokost neste morgen.
Det nyttet ikke å være kresen, det
var kun en meny, men maten var
god hele veien.
I år som i fjor gikk reisen med
buss fra Danmark til Paris og vide-
re med tog.
Før jeg forlot Danmark, tok jeg
en oppvarmingstur på 24 km. og
pådro meg et gnagsår på hælen,
men det var min egen feil, fordi jeg
var slurvete med skoene.
Reiste fra Danmark søndag
04.07.04 og ankom stedet hvor jeg
skulle starte fra 05.07.04. Tok inn
på samme hotellet som jeg avsluttet
med i fjor.
Dag 1. 06.07.04. Figeac – Carjac.
31km.
Etter frokost (10EU) bestående av
2 stk. pariserloff med syltetøy og
”Café au Lait,” gikk starten kl.
0820. Vær og temperatur var bra.
Etter noen hundre meter bar det
oppover. Ikke så bratt, men det
gikk oppover i fem kvarter. Nesten
på toppen var det et stort krigsmo-
nument over de falne fra første og
andre verdenskrig, samt en fantas-
tisk utsikt over Figeac.
Så flatet terrenget ut og det var
småkupert. Stanset i Faycelles for å
proviantere. Formiddagsmat i
utkanten av byen. Så gikk turen
videre. Temperaturen steg, men
22
BLADET FOLKESPORT 4 - 2004
Veien til Santiago de Compostella
Frankrike 2004