Table of Contents Table of Contents
Previous Page  22 / 36 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 22 / 36 Next Page
Page Background

Tekst og foto: Jan Gundersen

Turen i år gikk i et mye lettere ter-

reng enn i 2003. Det var et frodige-

re landskap, med bølgende åkre og

skogsterreng. Det var forholdsvis

flatt. Ikke de store bratte oppstig-

ningene som i fjor. Været var stort

sett stabilt, med noen skyer og en

behagelig temperatur, noe som er

en fordel når en går med 8-10kg på

ryggen. En må bære sin egen baga-

sje, så det gjelder å pakke sekken

med omhu. Ingen unødvendige

ting, bare fordi det er kjekt å ha.

Maten en skal spise underveis om

dagen, samt drikke må fraktes med,

så det må taes med i betraktning

når sekken pakkes. I år var det

stort sett private ”Gite de E`tape”,

hvor det var mulig å få middag om

kvelden og frokost neste morgen.

Det nyttet ikke å være kresen, det

var kun en meny, men maten var

god hele veien.

I år som i fjor gikk reisen med

buss fra Danmark til Paris og vide-

re med tog.

Før jeg forlot Danmark, tok jeg

en oppvarmingstur på 24 km. og

pådro meg et gnagsår på hælen,

men det var min egen feil, fordi jeg

var slurvete med skoene.

Reiste fra Danmark søndag

04.07.04 og ankom stedet hvor jeg

skulle starte fra 05.07.04. Tok inn

på samme hotellet som jeg avsluttet

med i fjor.

Dag 1. 06.07.04. Figeac – Carjac.

31km.

Etter frokost (10EU) bestående av

2 stk. pariserloff med syltetøy og

”Café au Lait,” gikk starten kl.

0820. Vær og temperatur var bra.

Etter noen hundre meter bar det

oppover. Ikke så bratt, men det

gikk oppover i fem kvarter. Nesten

på toppen var det et stort krigsmo-

nument over de falne fra første og

andre verdenskrig, samt en fantas-

tisk utsikt over Figeac.

Så flatet terrenget ut og det var

småkupert. Stanset i Faycelles for å

proviantere. Formiddagsmat i

utkanten av byen. Så gikk turen

videre. Temperaturen steg, men

22

BLADET FOLKESPORT 4 - 2004

Veien til Santiago de Compostella

Frankrike 2004