Table of Contents Table of Contents
Previous Page  49 / 56 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 49 / 56 Next Page
Page Background

49

TURMARSJNYTT 4 - 2014

Turmarsjhelga og dens aktiviteter

Turmarsjhelga står bak nova. Tillitsvalgte og

andre stiller opp for å bidra i vår forenings

mest intense og ressurskrevende aktivitet.

Mange av dere har bidratt i årevis. Noen er

nye. Til deg som ennå ikke har bidratt, vil jeg

røpe noe av aktiviteten som ligger bak en

turmarsj, slik at du aner hva du kan be om å få

hjelpe til med neste gang.

Vi må ha et sekretariat som registrerer når du

og alle de andre går ut og kommer inn.

Vaktlister for de tre dagene er satt opp.

Ettersom vi har tilreisende som overnatter, må

noen ofre nattesøvnen og sitte brannvakt om

nettene.

Etter hver marsj skal du og de andre få

medalje, og derfor må noen holde rede på

hvilke medaljer dere skal ha etter så og så

mange deltagelser i den og den marsjen.

Materiellforvalterens medaljeesker er merket

med tall i et sirlig system som sikrer at riktig

medalje blir utlevert.

Løypekomiteen har forlengst tegnet inn løype-

traseene på kart. Løypene fra forrige år er

gjennomgått og justert slik at de blir enda

bedre enn før. Når dere går ut, er det ingen

selvfølge at løypene er merket, men tidlig om

morgenen, lenge før dere går ut, har

Løypekomiteen gjort den jobben.

Og der ute må det være folk på plass med

klippetang slik at den som kommer med sine

IVV-kort, kan bevise at han har gått distansen

han ber om stempling for. Og sekretariatet må

hver dag få riktig IVV-stempel for den aktuelle

marsjen.

PR-komiteen gjør sitt beste for at våre tilbud

om å gå og bygge opp fysisk og psykisk helse

skal bli kjent utenfor ”menigheten”.

Forpleiningen har også planlagt i lang tid. Folk

og mat skal fordeles til flere steder de tre

dagene. Maten lager seg ikke selv, så råstoffene

må kjøres dit turmarsjerne skal spise og hvor

underet med at råstoffene blir til vafler skjer.

For Ormen Lange kjøres maten ut med bil, og

bord dekkes og er klare til vandrerne an-

kommer. Straks de går videre, pakkes mat,

drikke og bord ned, og det hele fraktes til neste

matstasjon. Ingen av de som ordner med dette,

er tatt for råkjøring ennå, men det må da være

på kanten hvert år.

I vissheten om at alt er på plass, ønsker jeg

turmarsjere fra fjern og nær velkommen til

dekket bord i mangedobbel forstand.

Magnus